Hormonforstyrrede kvinder..

Emilie QuiOkay snakken om hormonforstyrrende stoffer i makeup og pleje- og kropsprodukter er egentlig ved at være ret gammel, om end det er en snak der nok aldrig forældes. For hold op hvor fyldes der meget møg – rent ud sagt, i de forskønnende produkter. Jeg må ærligt indrømme at jeg ikke ved en rygende fis om noget af det. Men da snakken for alvor begyndte, satte jeg mig for, at størstedelen af de produkter jeg bruger, skulle være økologiske og fri for de skadelige stoffer. Men hold op hvor er det altså en jungle.

Særligt når produkter der ellers bryster sig med de bedste intentioner alligevel indeholder skræmmende mange skadelige stoffer. Jeg er selv gået hen og er blevet allergiker i form af en knapt så herlig græs-, birke-, bønke- og you-name-it-pollenallergi. Listen føles næsten uendelig, men kommer blandt andet til udtryk i form af løbende øjne, nys, vejrtrækningsproblemer og hovedpine.

Og som den faste læser har bemærket, er jeg senest faldet ind i kategorien af “hormonforstyrrede kvinder”. Ej okay, spøg til side. Det er ellers oftest noget der rammer kvinder omkring de 40-50 år, men antallet af kvinder på min alder med problemet, er skræmmende stort. For mit eget vedkommende har jeg endnu ikke en endelig forklaring på hvorfor og hvordan det kommer til at påvirke mit liv, men den kommer forhåbentlig snart. Men jeg kunne nu alligevel ikke lade være med, at det skænke de hormonforstyrrende stoffer, i de ting vi omgiver os med en tanke.Emilie Qui

Hvor er det dog skræmmende at det evt. kan have så stort en indvirken på ens liv, at man har truffet “de dårlige valg” mht. kosmetik, kropsplejeprodukter, sutter og sutteflaske, børnelegetøj mv.

Men som jeg også sagde, så er jeg overhovedet ikke nok inde i det, til at jeg tør guide til produkter eller lignende. Og hvem husker også det?

Derfor fandt jeg noget endnu smartere, som jeg da helt sikkert selv vil benytte fremover. Det norske (ja de er sgu geniale de nordmænd, ikke at jeg selv er helt upartisk) Forbrugerråd har nemlig udviklet en app, hvor man kan scanne stregkoden på et produkt, og derved se om/hvilke hormonforstyrrende stoffer produktet indeholder.forhåbentlig følger det danske forbrugerråd snart efter, med en dansk udgave, så junglen bliver lidt mere fremkommelig.

Appen hedder Hormonsjekk og kan downloades gratis i appstore.

Photo credit: Pinterest

 

Published by

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.