MAD//stenalder brød


Er der noget jeg virkelig ikke er tilhænger af, så er det nytårs fortsætter. Jeg kan simpelhen ikke se hvad meningen er med det. Man plejer sin dårlige samvittighed over udskejelserne i julemåneden, ved at sige, at i det nye år, der bliver jeg meget bedre til at spise sundt, og hvad man nu ellers får bildt sig selv ind. Jeg er ikke tilhænger af slankekure og løfter der alligevel bliver brudt, når den første kage kommer ind på bordet eller når frosten bider og det er mere fristende at blive hjemme på sofaen end at løbe sig en tur. Nå, når det så er sagt og jeg har fået fremstammet en masse ting, der lyder frelst, vil jeg sige at det er jeg laaangt fra! Men jeg er nok typen der er meget kræsen og konsekvent med hvad jeg gør. Jeg hader at få serveret noget der er dårlig kvalitet eller dårligt tilberedt og uden kærlighed for maden. Jeg gider simpelhen ikke spise det. Jeg elsker selv at lave mad og prøver ihærdigt at få kæresten med i projektet også. En af de ting jeg/vi det seneste halve år har forsøgt, er at få sneget flere sunde (men velsmagende) ingredienser ind i vores mad.  I den proces er vi langsomt blevet hevet ind i konceptet om stenalder mad. Både fordi det er sundt, fordi kæresten har bedre af at spise den type kost og fordi det er bedst for mig, og de skavanker jeg går og døjer med. Vi prøver langsomt at integrere det i vores hverdag, så det ikke kommer som et kæmpe chok, og indtil videre går det rigtig godt. Det seneste resultat er dette stenalder brød uden mel og med masser af nødder. 

Det bedste af det hele er smagen, der smager af enormt meget og er ikke tungt på den der melede og ubehagelige måde.

Opskriften findes i “Stenalderkost – Palæo opskrifter” af Thomas Rode

Published by

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.